У Сумах перевірили кіоски з продажу баштанних

08.09.2020

Представники управління архітектури, інспекції з благоустрою, відділу торгівлі Сумської міськради і поліції перевірили, чи виконують підприємці умови розміщення кіосків із продажу баштанних.

Усього виконком дав дозвіл розмістити 20 точок, які можуть працювати, якщо МАФи пофарбовані, стоять на суворо встановлених місцях, мають засоби дезінфекції, щоб і продавці, і покупці могли протерти руки. Відразу мало хто з підприємців виконав умови розміщення. І їх попередили, що за деякий час перевірять, чи виправлені виявлені недоліки. І ось настав час «Х», комісія знову вирушила в рейд. Про його результати розповідає заступник начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міськради Галина Даценко:

— Підприємці встановили всього 19 точок, адже покупці все частіше вважають за краще купувати товари не на вулиці, а в магазинах і на ринках. Здається, за таких умов підприємці повинні зробити все, щоб залучити клієнтів, але… Поки ми обстежили 10 точок, більшість підприємців виявлені при першому рейді недоліки виправили, багато кіосків пофарбовані. Так, наприклад, у Роменському мікрорайоні були зауваження до двох торгових точок, підприємець їх оновив, пофарбував, забезпечив деззасобами. Але, на жаль, до наших зауважень серйозно поставилися не всі, і підприємці, які не виправили недоліки, були попереджені, що на наступний рік вони не отримають дозволу на установку торгової точки.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: