Школа-сад на Сумщині могла стати осередком коронавірусу?

08.09.2020

Довгоочікуваний навчальний рік у звичному очному форматі ледь почався, а вже деякі школи й класи України та навіть Сумщини йдуть на карантин через коронавірус. Такі сумні новини облітають країну.

Тому цілком можна зрозуміти стурбованість жителів сел. Есмань на Глухівщині, в якому в кінці серпня було виявлено два випадки коронавірусу. За словами керівника населеного пункту Віктора Давиденка, на даний момент селище все ще перебуває на карантині. І, до речі, потрапило воно в цей карантин абсолютно випадково, «завдяки» 20-річному хлопцю, який приїхав додому з Києва. Відчувши нездужання, він звернувся до сімейного лікаря. А через три дні до селищної ради зателефонував заступник голови Глухівської РДА та повідомив, що в Есмані цілих два випадки коронавірусу! Другий виявлений у кочегара дитячого садка. А мама цієї людини працює технічкою в школі.

Можна собі уявити паніку місцевих жителів, з огляду на те, що в цей період йшла активна підготовка навчального закладу до початку навчального року, і коло контактних осіб було великим. За словами Віктора Васильовича, в їхній школі-садку 135 дітей (100 — школярі, 35 — дошкільнята), усього ж в Есмані — 1313 чоловік. Люди з виявленою небезпечною інфекцією знаходяться вдома на самоізоляції, відчувають себе нормально.

Завідуюча Глухівської лабораторії Марина Матвієнко розповіла, що на 7 вересня вже готові результати тестів, зроблених хворим. Вони — негативні. Тому можна говорити про одужання. Що стосується контактних осіб, то, незважаючи на те, що коло спілкування було досить широким і матеріал для дослідження було відібрано у багатьох, коронавірус що невиявлений ні у кого.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: