Усі керівники та працівники закладів освіти повинні знати алгоритми дій у раптових ситуаціях в умовах пандемії, – Вікторія Гробова

08.09.2020

На цьому директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації наголосила під час відеоселекторної наради з керівниками органів управління освітою, закладів інституційного догляду та виховання дітей, професійної (професійно-технічної) освіти з питань роботи закладів освіти в умовах карантину.

Очільниця освітянської галузі області акцентувала увагу, що навчальний рік розпочато в умовах адаптивного карантину. У зв’язку із цим усім керівникам необхідно дотримуватися та вживати заходів щодо виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 р. № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Вікторія Гробова особливу увагу приділила рекомендованому Міністерством освіти і науки України алгоритму дій керівника закладу освіти в разі виявлення у здобувача освіти та/або працівника закладу ознак гострого респіраторного захворювання.

Начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти Світлана БИРЧЕНКО проаналізувала стан забезпечення підручниками учнів закладів загальної середньої освіти. Вона зазначила, що область отримала всі підручники для учнів 3-х класів та 7-х класів. Керівникам органів управління освітою необхідно організувати доставку і отримання підручників протягом 15-ти календарних днів з дня надходження та внести їх розподіл до програмного забезпечення «КУРС:Школа».

Завідувач сектору інформаційних технологій, моніторингу освітніх програм та статистичної звітності Іван БАРДАКОВ наголосив на терміновому виконанні наказу Міністерства освіти і науки України від 26.08.2020 № 1079 щодо оновлення програмного забезпечення «ДІСО. Звіти» та подання даних щодо контингентів учнів за класами (окремі показники форми № ЗНЗ-1 та № ЗНЗ-2) на початок 2020/2021 навчального року уповноваженими працівниками закладів загальної середньої освіти в електронному вигляді ІТС «ДІСО».

За результатами наради керівникам органів управління освітою та закладів освіти дано доручення щодо вжиття дієвих заходів для роботи закладів у 2020/2021 навчальному році в умовах адаптивного карантину, зокрема, проведення роз’яснювальної роботи серед учнів, батьків, працівників щодо формування нової культури поведінки, навчання та перебування в закладах загальної середньої освіти з урахуванням епідеміологічної ситуації, спричиненої коронавірусом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: