У лікарні №5 Сум бракує лікарів для пацієнтів з коронавірусом

09.09.2020

У сумській лікарні №5 із 47-ми ліжок для госпіталізації хворих з підозрою на коронавірус вільних залишилось 12. І більше пацієнтів тут не візьмуть, бо бракує лікарів.

Лікарня є закладом “другої хвилі”. Перших пацієнтів вона прийняла 22 серпня. Тоді на шостому поверсі розгорнули 27 ліжок. 7 вересня на третьому додали ще 20.

“На сьогоднішній момент у нас знаходиться на шостому поверсі 27 хворих, з них 9 хворих тяжких, які потребують кисневої підтримки із них три – на апараті ШВЛ”, – розповіла лікарка-інфекціоністка Наталія Тарасова. Пізніше стало відомо, що один пацієнт лікарні помер.

Додані 20 ліжок – останні, говорить лікарка, бо нема кому виходжувати пацієнтів, передає «Суспільне».

За її словами, на 47 ліжок пацієнтів з коронавірусом працює 8 бригад медиків. У цих бригадах – 24 лікаря нетерапевтичних спеціальностей.

“Для того, щоб надати кваліфіковану медичну допомогу, бажано, щоб це були лікарі або з терапевтичного профілю, або інфекційного. А в нас залишаються лише одні хірурги і гінекологи”, – сказала лікарка.

Наразі у п’ятій лікарні методом ПЛР коронавірус підтвердили у 10-ти хворих. У інших пацієнтів пневмонії різного ступеня важкості.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: