Скандал з агітацією в ямпільських школах докотився до Міністерства освіти

09.09.2020

Міністерство освіти та науки України засудило політичну агітацію в закладах освіти, розміщення в них будь-якої політичної агітації, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу. Про це йдеться у листі Департаменту освіти та науки Сумської облдержадміністрації, передає yampil.info.

У свою чергу Департаменту освіти та науки звернувся до керівників закладів освіти з вимогою не допустити політичну агітацію у школах, просування в них політичного брейдингу та використання приміщень закладів освіти для розміщення громадських приймальнь.

Нагадаємо, 1 вересня в школах Ямпільського району дітям роздавали плакати з символікою партії «Наш край». Ця подія викликала великий скандал на рівні області.

Напередодні на засіданні районної комісії з ТБНС голова Ямпільської районної державної адміністрації Сергій Дворник звернувся до голів сільських рад з вимогою не допустити залучення учнів до агітації.

-Я вас дуже прошу – бережіть свої дітей. У нас же деякі як навіжені хочуть бігати по школам перед виборами з плакатами «вибери мене», а де гарантія що вони не занесуть туди хворобу? Як правило, це публічні люди, які спілкуються з великою кількістю людей. Не допустить концертів, бо на другий день після таких танців може захворіти все село. У нас вже таке було в Білопільському районі, коли села закривали на 2-3 тижні, стояли блокпости і нікого не випускали. Навіщо нам такі проблеми?, – зазначив Сергій Іванович.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: