На Сумщині жінку з 6-річною дитиною отруїли хімікати з вертольота

09.09.2020

Два роки тому жінка з чоловіком і двома малолітніми синами виїхали з Глухова в глухий хутір, розташований в гущавині лісу. Так би мовити, подалі від цивілізації. Сім’я розорала цілину і стала виживати за рахунок натурального господарства, повністю ігноруючи все те, що виробляється сучасною промисловістю. І ось днями 36-річна мама з 6-річним сином збирали в лісі ягоди — пізню малину, як над ними з’явився вертоліт: за допомогою авіації йшла обробка полів пестицидами. А незабаром жінці та її синочку стало погано.

Вона почала задихатися, наче у неї астматичний напад, руки побіліли і перестали слухатися, обличчя набрякло. Тремтячими руками і в якомусь напівзабутті їй все ж вдалося набрати 103 зі старого кнопкового телефону і викликати швидку. Швидка допомога прибула вчасно, хоч їхати і далеко лісовими непротоптаними стежками. Медики врятували хуторянку від нападу, викликаного отруєнням хімікатами, накололи її препаратами та сказали дотримуватися постільного режиму. Син постраждав менше, повідомляє shans.com.ua.

Жінка написала заяву в поліцію, оскільки побоюється: якщо все спустити на гальмах і змовчати, то  наступного разу їх отруять сильніше. До речі, від авіаційної обробки постраждала не тільки ця сім’я, а й їхнє угіддя.

«Наші культури взагалі не знають, що таке хімія, я жуків колорадських збираю вручну, — нарікає співрозмовниця. — А тут раз — і пестициди з неба посипалися! Куди тепер все це дівати? Хто його буде їсти ?! Ні ми, ні наші тварини отруту не їдять!».

Жінка дуже сподівається, що аграрне підприємство, що завдало шкоди її культурам і їй з дитиною, понесе покарання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: