У Сумах пояснили, до яких лікарів не можна записатися онлайн

09.09.2020

У Сумському центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 скасували електронний запис до сімейних лікарів через ріст захворювання на коронавірус. Щодо Центру первинної медико-санітарної допомоги №2, то там, за словами його директорки Ганни Івженко, запис пацієнтів онлайн не скасовували. Амбулаторії працюють у звичному режимі.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 відносяться 9 амбулаторій по місту. Розвести потоки різних хворих намагаються додатковими кабінетами у різних районах міста.

«Ми розширили роботу «ковідних» кабінетів. Таких на сьогодні у нас на Ковпака – 2, на Труда – теж 2, на Іллінській також веде прийом два лікаря. Без попереднього запису, в основному, пацієнти не приходять до лікарів, а ті, що мають ГРВІ, — на жаль, є черги, але ми стараємося, щоб всі були в масках, щоб була витримана соціальна дистанція», — розповіла в.о. директора центру №1 Алла Оводенко.

Запис онлайн вирішили закрити, щоб зменшити можливі контакти пацієнтів з ознаками ГРВІ, і тих, які прийшли до закладу з іншого приводу.

«Цей крок був вимушений, бо ситуація стала загрозлива для самих пацієнтів. Особисто мій телефон працює 24/7, це безперервна кількість дзвінків. Скарги – це більше, все-таки, ГРВІ, підвищення температури, почастішали скарги на відсутність нюху і запаху», — розповідає лікарка сімейної медицини Ксенія Нагорна.

Чи потрібно пацієнту приходити до закладу, чи можна визначитись з лікуванням дистанційно, — сімейні лікарі тепер визначають у телефонному режимі. За необхідності, консультують і призначають лікування дистанційно.

Нововведення поки не стосується педіатрів. До них, як і до цього, можна записатися і онлайн, і телефоном. Педіатр Софія Шевченко за день 9 вересня проконсультувала 27 пацієнтів, з них 5 — телефоном. Двох оглянула в ізоляторі на першому поверсі.»Як правило, у нас ідуть за записом діти. Хворих небагато, тому що це діти. Ми основною своєю роботою займаємось: крім профоглядів (бо діти йдуть в школи і садки), займаємось профілактичними щепленнями», — розповіла лікарка.

Записатися до лікаря можна, безпосередньо зв’язавшись з ним телефоном, або через Контакт-центр, що працює на базі Центру.

У такому режимі лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 працюватимуть до кінця тижня. Далі переглянуть і плануватимуть свою роботу згідно з рівнем захворюваності на коронавірус.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: