У справі депутата Сумської облради знову змінився прокурор

09.09.2020

Сьогодні, 9 вересня, У Ковпаківському райсуді Сум мали продовжити розгляд справи за обвинуваченням депутата Сумської обласної ради Андрія Божка.

Та на початку засідання прокурор просив суд дати йому час на ознайомлення із матеріалами справи. Він пояснив, що через кадрові зміни лише сьогодні дізнався, що підтримуватиме обвинувачення в цій справі. Захисник Андрія Божка зазначив, що розгляд справи уже не можуть продовжити третій місяць.

Як пояснила речниця прокурора області Наталя Науменко, зміни прокурорів пов’язані із реформуванням органів прокуратури. У зв’язку із цим вже двічі змінювалася група прокурорів, і їм потрібен був час для ознайомлення із матеріалами. Через це і прокурор, який наразі підтримує обвинувачення, ще не зміг із ними ознайомитися.

Наступне засідання призначили на 9 жовтня.

Нагадаємо: прокуратура спільно із СБУ задокументувала вимагання неправомірної вигоди з боку депутата. 22 січня 2018 року його затримали під час отримання 4 тисяч гривень. За версією прокуратури Сумської області, Андрій Божок, будучи начальником відділу Держекоінспекції Сумської області вимагав від свого підлеглого Андрія Нечуєва щомісячно 2 тисячі гривень за неперешкоджання в роботі і залишення на посаді.

Справа слухається із червня 2018 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: