Сумський виш зосереджує увагу на онлайн-режимі функціонування

10.09.2020

9 вересня у Сумському державному університеті в онлайн-форматі відбулась нарада науково-педагогічних працівників, на якій, зокрема, було визначено основні завдання на 2020-2021 навчальний рік.

«Серед головних завдань розпочатого навчального року – в умовах проблем, спричинених пандемією, забезпечити високу якість дистанційного і змішаного навчання, підготовку кадрів та наявність необхідної методичної бази, а також безперебійну роботу інформаційно-комунікаційних мереж з використанням усіх можливих платформ і ресурсів», — підкреслив ректор Анатолій Васильєв.

Проректор Володимир Любчак зосередив увагу на актуальності переходу на онлайн-режим функціонування вишу, втіленні моделі «віртуальний університет», де навчально-наукова, міжнародна, управлінська, операційна діяльність університету забезпечується переважно інформаційно-комунікаційними технологіями. Першочерговим завданням для кафедр, зазначив проректор, є організація процесу здобуття освіти за принципом змішаного навчання.

«Для його забезпечення університет має відповідні методичні, технологічні рішення, експертні напрацювання, що увійшли до рекомендацій МОН, потужна екосистема навчальних ресурсів», — підкреслив він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: