У Сумах поліція викрила злочинну групу розповсюджувачів наркотиків

10.09.2020

Зловмисники організували схему отримання та розповсюдження серед споживачів заборонених Законом наркотичних та психотропних речовин. Під час проведення обшуків у учасників групи було вилучено канабіс, амфетамін, «РVР- солі», а на території міста та області цілий ряд «закладок».

Під час проведення оперативно-пошукових заходів, направлених на розкриття і попередження злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, працівниками слідчого управління ГУНП в Сумській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Сумській області ДСР НП України, під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області було викрито злочинну групу у кількості шести осіб.

Зловмисникам від 20-ти до 32-х років. Всі вони сумчани, і серед них є й одна жінка. Слідством встановлено, що ролі між зловмисниками були розподілені: одні замовляли та організовували доставку наркотиків та психотропних речовин, інші займалися розповсюдженням через мережу Інтернет, ще хтось робив «закладки». Затримали ж правоохоронці зловмисників якраз під час отримання останніми у відділенні пошти чергової партії психотропної речовини, надісланої з м. Київ.

В ході проведення ряду обшуків, поліцією виявлено та вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини, а саме: «канабіс», «амфетамін», «PVP-сіль», мобільні телефони фігурантів з переписками у месенджерах щодо поставок та збуту наркотиків, банківські картки, які використовувались для переказу коштів від наркозалежних осіб, електронні ваги, легковий автомобіль Audi A6, на якому здійснювалось перевезення наркотиків, прилади для вживання наркотичних засобів та психотропних речовин, zip-пакети з залишками цих речовин, а також для фасування та виготовлення «закладок».

Також, поліцією виявлено та вилучено ряд «закладок», готових для продажу на території м. Суми та області.

За результатами вказаних заходів припинено діяльність Інтернет-магазину, через який розповсюджувалися наркотичні та психотропні речовини.На даний час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу усім учасникам організованої групи та повідомлення їм про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів крадіжка, вчинене організованою групою», та скеруванням обвинувальних актів до суду. Двоє з учасників групи вже затримані в порядку статті 208 КПК України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: