Отруєння в глухівській школі: ротавірусна інфекція чи несвіжа їжа?

10.09.2020

Сьогодні, 10 вересня, до журналістів звернулася стурбована глухівчанка. Жінка повідомила, що вчора, 9 вересня, потруїлися учні молодших класів Глухівської ЗОШ №1, погано було і її дитині. Нудота і блювота – перші симптоми, з якими довелося боротися за допомогою переважно протиблювотних препаратів. На думку глухівчанки, діти отруїлися несвіжею їжею зі шкільної їдальні, пише hlukhiv.info.

Директорка школи Оксана Юдіна повідомила, що станом на 22.00 годину 9 вересня нездоровилось 8 учням. Кільком дітям стало погано вночі. Оксана Олександрівна спростовує припущення про отруєння.

За її словами, симптоми проявилися в різних класах у дітей, які не харчуються в шкільній їдальні, наприклад, в учнів 4-Б. А от учні 1 класу, які обідали у школі, почувають себе добре. Директор наводить ще один приклад – у сім’ях з кількома дітьми-учнями різних шкіл міста, проявляються однакові симптоми, що виключає ймовірність отруєння шкільною їжею.

“Все під контролем. Ніхто нічого не замовчує. Я вранці поставила до відома начальника Глухівського відділу освіти та завідуючу Глухівського відділу Сумського лабораторного центру МОЗ України. Взято проби води, їжі, діти їли макарони і сирники. Перевіряються сертифікати. У працівників їдальні і медсестри взяті мазки і аналізи. До сімейних лікарів зверталися небагато. Деякі діти вже відчувають себе нормально. Деякі залишилися вдома, бо була температура. Очікуємо результатів. Більше схиляюся до того, що це ротавірусна інфекція», – повідомила директорка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: