Роман Грищенко: Доручення Президента, що були надані за підсумками робочої поїздки на Сумщину, уже на виконанні

10.09.2020

На цьому наголосив голова облдержадміністрації, коментуючи під час пресконференції зустріч Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО з українськими захисниками та їх родинами.

Як повідомив Роман Грищенко, вже розробляється програма захисту дітей-сиріт учасників бойових дій на сході України. До кола розробників включені представники громадських організацій, які опікуються питаннями захисту учасників АТО.

«Ветерани АТО розповіли Президенту також про проблему з працевлаштуванням військових після повернення з фронту, − зазначив Роман Грищенко. − Володимир Зеленський дав доручення відпрацювати механізм, як залучити підприємців до вирішення цієї проблеми і надавати робочі місця учасникам АТО. Адже вони зберегли свій бізнес завдяки хлопцям, які воювали на фронті. І ми зараз випрацьовуємо цей механізм».

Крім того, голова облдержадміністрації за дорученням Президента дав завдання головам райдержадміністрацій створити в кожному районі координаційні центри учасників АТО, на зразок того, який є в обласному центрі. Учасники бойових дій невдовзі матимуть змогу завдяки цим центрам вирішувати за місцем проживання нагальні питання.

«На зустрічі з Володимиром Зеленським на Алеї слави було дійсно дуже багато людей, і ветеранів бойових дій, і членів їх родин. Розмова була конструктивною та корисною для всіх сторін», — підкреслив Роман Грищенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: