Кількість хворих на Сумщині може збільшитися: Епідеміолог — про нові штами грипу

10.09.2020

За прогнозами Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України, на Сумщині чекають збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ з жовтня 2020 до травня 2021-го року. Про це розповіла в. о. завідувача відділення особливо небезпечних інфекцій лабораторного центру Галина Христенко в ефірі «Українського радіо: Суми».

Це пов’язане, насамперед, із тим, що в новому епідсезоні штами грипу повністю оновились і колективного імунітету у населення немає, а ще ситуацію ускладнює пандемія Covid-19, яка не збавляє обертів, сказала Христенко.

«Можна прогнозувати, що рівень захворюваності буде набагато вищий. Зазвичай при грипі десь від 5 до 15 % населення, якщо нові штами, залучається до епідпроцесу. Я вважаю, що цей сезон буде дуже складний. Оскільки ми рухаємося в сторону ускладнення епідемічної ситуації. Я читала прогнози науковців щодо Covid-19, що в період епідсезону грипу і зростання захворюваності на грип та ГРВІ буде ще також зростати рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію», — розповіла лікарка.

Вона також, крім рекомендацій робити щеплення проти грипу, нагадала про неспецифічні заходи профілактики вірусних інфекцій. «Це носіння масок, дотримання дистанції, миття та обробка рук. Не торкатися руками обличчя, очей. Всі ми знаємо, що це за заходи і нам тільки необхідно виконувати їх і усвідомлювати, що небезпека залишається», — додала Христенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: