Я пишаюся тим, що ми змогли надати статус «національний» театру ім. М.Щепкіна, – Роман Грищенко

11.09.2020

Так відповів голова облдержадміністрації на численні запитання журналістів щодо подальшого розвитку Сумського національного академічного театру драми та музичної комедії ім. М.С.Щепкіна, зокрема, і культури на Сумщині в цілому.

«Якщо ми хочемо, щоб культура на Сумщині розвивалася, необхідно культурі приділяти увагу, збільшувати фінансування», — наголосив Роман Грищенко і повідомив, що надання статусу «національний» театру ім. М.Щепкіна не спричинить суттєвого збитку обласному бюджету, як де хто наразі побоюється. Фінансування збільшиться відсотків на 25 від теперішнього.

Голова облдержадміністрації розповів також, що окрім театру ім. М.Щепкіна обласна влада займається паспортизацією всіх об’єктів культури і архітектури Сумщини. Наш регіон має численні унікальні об’єкти, що давно вже потребують ремонту, реставрації, відродження та заслуговують бути у центрі уваги туристів з усього світу. Варто лише винайти кошти та докласти зусилля, щоб ці унікальні перлини засяяли на туристичному горизонті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: