У Тростянці в пенсіонерки видурили 53 тисячі гривень

11.09.2020

Намагаючись вберегти свою банківську карту від блокування, 67-річна жінка, сама того не підозрюючи, перерахувала аферисту всі свої заощадження.

До Тростянецького відділення поліції із заявою про злочин звернулась жителька районного центру. Вона розповіла правоохоронцям, що вчора на мобільний телефон отримала повідомлення про те, що її банківську картку буде заблоковано. Для її розблокування пропонувалось зателефонувати за вказаними в повідомленні номерами. Подзвонивши на один із них, жінці відповів незнайомець, який назвався працівником банку. Він повідомив пенсіонерці, що уникнути блокування можна – назвавши йому певну інформацію по її карті та код, який прийде їй на телефон. Що та й зробила.

Через деякий час, після розмови з «працівником банківської установи», жінка перевірила свій рахунок та виявила його спустошеним. Відтак зрозуміла, що перерахувала всі свої гроші аферисту.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого ведуться пошуки зловмисника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: