Розвиваємо кардіологію і трансплантологію для створення сучасного медичного містечка, – Роман Грищенко

11.09.2020

Про подальші зміни у галузі охорони здоров’я області, висококваліфіковану медичну допомогу, побудову медичного містечка, можливість проведення в найкоротші строки операцій з трансплантології та складних кардіохірургічних втручань обговорили під час брифінгу за участю голови облдержадміністрації Романа Грищенка, представників медичної галузі та фахівців Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.Амосова.

«Надання оперативної та висококваліфікованої медичної допомоги є одним із пріоритетних завдань всіх рівнів влади. На Сумщині ми робимо значні кроки для того, щоб жителі мали доступ до якісних медичних послуг. Маємо амбітні плани щодо побудови в обласному центрі медичного містечка,   швидкими темпами будемо розвивати кардіологію та трансплантологію задля  досягнення основної мети – збереження життя кожному, хто цього потребує», — розповів очільник облдержадміністрації.

Роман Грищенко повідомив, що під час робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ зазначив, що завжди підтримає конструктивні пропозиції, зокрема ті, що стосуються якісних змін в галузі охорони здоров’я.

«Наша ініціатива щодо побудови медичного містечка була підтримана Главою держави. Консолідуємо всі зусилля, напрацьовуємо чіткий план та конкретні завдання з визначеними термінами виконання та відповідальними по кожному напрямку цієї роботи», — підкреслив голова облдержадміністрації.

Детальніше на перспективах трансплантації та питаннях кардіохірургічних оперативних втручань зупинився начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО.

«Є амбітні цілі, які вже з мрії стають досяжною реальністю. Сьогодні вже здійснено ряд заходів, щоб провести першу трансплантацію в області. Ми впевнено йдемо до цього. Друга мета – покращення кардіологічної та кардіохірургічної допомоги, адже в структурі смертності серцево-судинні захворювання замають найбільший відсоток – понад 65%. Центр кардіохірургічних втручань плануємо створити на базі Сумської обласної клінічної лікарні», — повідомив Сергій Бутенко.

Заступник директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.Амосова Костянтин РУДЕНКО подякував обласній владі за конструктивну позицію стосовно розвитку кардіохірургії та кардіології. Він зазначив, що в Сумській області дійсно зроблено дуже багато для того, щоб цілодобово надавати кардіологічну допомогу.

«Завдяки реперфузійній мережі області, яка наявна в області, показник смертності від гострих інфарктів міокарда знизився до 3%, — говорив Костянтин Руденко. — Вважаю, на Сумщині розвиток кардіохірургії є перспективним».

Заступник керівника інституту ім. М.Амосова запевнив, що їхні спеціалісти й надалі будуть всебічно поряд з нашими фахівцями і в плані надання практичної, і наукової допомоги.

Головний лікар обласної клінічної лікарні Володимир ГОРОХ подякував фахівцям Національного інституту серцево-судинної хірургії за підготовку прекрасної команди висококваліфікованих лікарів-кардіологів для нашої області.

«Тільки за останні місяці було надано допомогу більше 280 пацієнтам з гострими станами і завдяки нашим лікарям ці життя були врятовані», — констатував він та додав, що створення нового хірургічного комплексу – це тисячі врятованих життів. Саме це має слугувати стимулом реалізації завдань в найкоротший термін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: