Маска, миття та дезінфекція рук, а також соціальна дистанція залишаються дієвим засобом стримання поширення коронавірусної інфекції, — Сергій Бутенко

11.09.2020

Такими словами за дорученням голови облдержадміністрації Романа ГРИЩЕНКА звернувся до жителів Сумщини начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО під час брифінгу щодо розповсюдження COVID-19  в області.

«Саме тут, за нашими спинами, у Сумській клінічній міській лікарні, що визначена лікарнею другої хвилі пандемії, повністю задіяне відділення на 47 ліжок, на яких перебувають хворі з коронавірусною інфекцією. Із них – 8 людей – в реанімаційних палатах. За останню добу в цьому закладі 2 особи померло», – повідомив начальник управління.

Звертаючись до всіх жителів Сумщини очільник обласного управління охорони здоров’я,  вкотре закликав всіх бути соціально-відповідальними.

«Прошу всіх максимально дотримуватися карантинних обмежень, адже елементарне їх виконання зможе зберегти здоров’я кожного з нас і здоров’я наших рідних. Соціальна дистанція, носіння масок, дезінфекція рук, ніби всім набридло, але донині залишається дієвим засобом для стримування поширення коронавірусної інфекції в області», — зауважив Сергій Бутенко.

Також він закликав жителів області обмежити себе у відвідуванні масових заходів, уникати скупчення людей, обмежити контакти з родичами похилого віку, адже, за умови супутніх захворювань у літніх людей, коронавірус прогресує більш активно та призводить до летальних випадків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: