Медики Сумщини просять жителів області не ускладнювати ситуацію із захворюванням на COVID-19

11.09.2020

Саме таким був головний месседж сьогоднішнього брифінгу начальника обласного управління охорони здоров’я Сергія БУТЕНКА, головного лікаря Сумської міської клінічної лікарні №5 В’ячеслава ПЕТРЕНКА і начальника Сумського міського управління охорони здоров’я Олени ЧУМАЧЕНКО щодо ситуації з розповсюдженням коронавірусу на Сумщині.

«Розповсюдження коронавірусної інфекції на Сумщині має тенденцію до зростання. Це непокоїть медичних працівників. На сьогодні медичні заклади першої хвилі для прийому хворих на COVID-19 вже заповнені. Ми щоденно проводимо роботу, щоб розширити кількість ліжок в закладах першої хвилі, проте кількість хворих зумовлює підключати заклади другої хвилі», – констатував начальник обласного управління охорони здоров’я.

Головний лікар Сумської міської клінічної лікарні №5 В’ячеслав Петренко розповів, що роботу медичного закладу було оперативно перебудовано, адже саме цей заклад визначили як лікарню другої хвилі.

«Наявні два відділення на 47 ліжок, які всі технічно забезпечені. Також маємо 20 апаратів ШВЛ. Наразі з хворими на коронавірус у лікарні працює 125 медичних працівників, проте потреба в кадрах складає ще 60 осіб. Коронавірус завдає небезпечного удару. По області наразі 171 медпрацівник уражений ним. Дефіцит кадрів є найбільшою загрозою в опорі жахливій епідемії», — зазначив головний лікар.

Підтвердив цю інформацію і Сергій Бутенко. За його словами, ситуація з заповненістю ліжок ускладнюється тим, що Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України перевантажений і проведення тестувань на коронавірус затягується в часі.

Ситуація складається таким чином, що хворих з підтвердженим діагнозом на COVID-19 можна розмістити в одну палату. Проте особи з підозрами мають знаходитися в окремих палатах до підтвердження ПЛР-тесту на захворювання.

«Таким чином в обласному центрі відповідні ліжка заповнені, і пацієнтів з підозрами ми змушені відправляти до найближчих районних лікарень, які визначені як заклади першої хвилі для прийому хворих на коронавірус – це Тростянецька та Білопільська лікарні», — повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: