Обвинуваченому у підриві банкоматів у Сумах продовжили тримання під вартою

11.09.2020

Чоловіка, обвинуваченого в підриві банкоматів і пораненні правоохоронця в Сумах, залишили під вартою ще на 2 місяці — до 9 листопада. Запобіжний захід подовжили 11 вересня в Зарічному районному суді.

Прокурор клопотав про продовження тримання під вартою, адже ризики, які існували при обранні запобіжного заходу, не змінились.

«У судовому засіданні не досліджені письмові матеріали. Під час їх дослідження може виникнути необхідність у повторному допиті свідків, на яких може впливати обвинувачений, перебуваючи на свободі. Крім того, Полевий обвинувачується у вчиненні особливо тяжких злочинів, які характеризуються великою суспільною небезпекою та за яке призначене покарання у вигляді довічного позбавлення волі», — повідомив прокурор Роман Ткаченко.

Захисник обвинуваченого Євгеній Музичук заперечував проти продовження строку тримання під вартою. «Заявлені прокурором, так звані, ризики про те, що він може продовжувати злочинну діяльність, вважаю, що є необгрунтованими, не підтвердженими будь-якими доказами», — сказав Музичук.

«Суду не наведено підстав вважати зменшеними чи такими, що втратили своє значення, ризики. Натоміст, з огляду на дані про особу обвинуваченого – відсутність роботи, джерел доходів, спеціальні військові навички, характер інкримінованих діянь, які зумовлюються підозрою в систематичному вчиненні злочинів, в тому числі з застосуванням насильства до працівника правоохоронного органу, – зазначені ризики є актуальними», — сказав суддя Олексій Сибільов.

Чоловіка звинувачують у тому, що, за версією слідства, 23 лютого 2017-го року на вулиці Харківській у Сумах він підірвав банкомат і поранив співробітника служби охорони. Чоловіка затримали наступного дня, 24 лютого. Йому інкримінують усього 8 випадків підривів банкоматів у Сумах та області та 7 статей Кримінального кодексу України. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує позбавлення волі строком від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: