У Сумах аналіз захворюваності на Covid-19 за тиждень перевищив показники у Києві в 1,5-2 рази

12.09.2020

Аналіз захворюваності на Covid-19 (підтверджений ПЛР) за останній тиждень перевищує показники у Києві в 1,5-2 рази, – лікарка із Шостки. Про це заявила завідувачка інфекційним відділенням Шосткинської ЦРЛ Тетяна Тупикова.

За її словами, в інфекційне відділення продовжують надходити пацієнти з підозрою на коронавірус, з пневмоніями.

«Основна проблема, яка є на сьогоднішній день, – це тривалість виконання аналізів ПЛР», – каже медик.

Тетяна Тупикова поінформувала про те, що матеріально-технічна база відділення продовжує поліпшуватися. Введено в експлуатацію киснепровід. Тепер до кожного ліжка в інфекційному відділенні підведений кисень.

За словами медика, киснева терапія має важливе значення в лікуванні коронавірусної інфекції. «У потрібний момент отримання кисню – це запорука успішного лікування», – каже Тетяна Тупикова.

Вона повідомила, що ситуація по COVID-19 в Сумах складна і попросила шосткинців обмежити поїздки до обласного центру. «Аналіз захворюваності коронавірусною інфекцією (підтвердженої ПЛР) за останній тиждень по днях перевищує показники захворюваності в Києві в 1,5-2 рази. Інфекційні стаціонари в Сумах переповнені», – повідомила Тетяна Тупикова. За її словами, початок осені – це початок розпалу коронавирусної інфекції в Сумській області та в Україні.

Тетяна Тупикова ще раз нагадала про те, що використання масок є основним методом захисту дихальних шляхів. «І це дієво при коронавірусній інфекції», – сказала медик. Вона зазначила, що випадків зараження коронавірусів медпрацівників інфекційного відділення немає. Всі вони використовують засоби індивідуального захисту.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: