На Сумщині виявили ще 7 фактів незаконного обігу наркотиків

14.09.2020

У ході проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» протягом двох днів у Сумах, Конотопі, Лебедині та Липовій Долині правоохоронці виявляли та вилучали з незаконного обігу методон, марихуану та «солі».

Незаконний посів 16 рослин коноплі виявили працівники Сумського відділу поліції. Правоохоронці встановили, що їх вирощував 42-річний місцевий житель. Його дії слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».

На вулиці Робітничій в Сумах, під час проведення поверхневої перевірки поліцейські виявили у 32-річного чоловіка «дозу» марихуани. А на вулиці Луговій у 34-річного сумчанина, серед особистих речей, працівники поліції знайшли зіп-пакет із речовиною, схожою на психотропну «сіль». Правоохоронці отримали також інформацію про те, що жителька обласного центру зберігає вдома наркотичні засоби. Навідавшись до неї з обшуком, поліцейські знайшли 50 грамів висушених конопель, які господиня зберігала на горищі. Жінка пояснила, що готувала із них лікувальні настоянки та чай.

Працівники Конотопського відділу поліції зупинили для перевірки 37-річного мешканця району, і під час огляду його речей виявили три таблетки методону.

У ході проведення обшуку за місцем мешкання 47-річного жителя одного із сіл Липоводолинського району працівники поліції виявили 10 грамів вже готової до вживання коноплі.

У ході проведення обшуку за місцем мешкання 51-річного жителя Лебединського району поліцейські виявили 20 грамів канабісу.

Усе знайдене вилучено та направлено на експертизу. За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкція частини другої цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: