У Сумах виявили факти порушення порядку оформлення трудових відносин з іноземцями

14.09.2020

У ході здійснення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання, що використовують найману працю, з 26 серпня по 11 вересня інспекторами праці Управління Держпраці виявлено 14 неоформлених працівників, що допустили п’ять роботодавців.  У тому числі, в одного із суб’єктів інспектування було виявлено двох нелегальних працівників – іноземців, громадян Туркменістану.

Із метою легалізації праці на Сумщині та захисту трудових прав найманих працівників, які не є громадянами України, днями на території ТРЦ «Київ» у місті Суми фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області проінформували працівників сфери організації громадського харчування щодо дотримання вимог законодавства про працю. Зокрема обговорювалося питання офіційного оформлення трудових відносин з іноземцями.

По-перше, головні державні інспектори Управління наголосили на тому, що роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

По-друге, фахівці зазначили, що іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, яких визнано в Україні біженцями, яким надано притулок в Україні, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту, яким надано тимчасовий захист, а також ті, що одержали дозвіл на імміграцію в Україну, мають право на зайнятість на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: