У Сумах приміщення медзакладів тестували на рівень діоксиду вуглецю в повітрі

14.09.2020

Медичні заклади Сум перевірили на рівень діоксид вуглецю в повітрі приміщень. Зробив це голова Спілки енергетичного сервісу України Олександр Бойко.

Перший заклад, у якому проводили тестування, — поліклініка міської лікарні № 4. Пристій, окрім того, що вимірює температуру повітря та відносну вологість, визначає наявність діоксиду вуглецю, передає «Суспільне».

«У нас провітрюється відповідно до графіку приміщень. І це не тільки відкриті вікна, а повне провітрювання, під час якого вікна відкриваються на час, коли йде кварцювання тут. Тобто, доступ зупиняється, відкривається і все провітрюється», — розповідає заступник директора з адміністративно-господарчої частини Сумської міської лікарні №4 Андрій Агапонов.

Суспільне Суми

У поліклініці на Привокзальній, за словами інженера-енергетика Сергія Борака, такий прилад не використовують. Щодня вимірюють лише освітлення, вологість та температуру в приміщеннях.

«Якщо не відповідає освітлення, то ставимо додаткові лампи, якщо температурний режим не в нормі, то у нас є вузол управління регулювання температури, теплоносія. І, відповідно, вже по вентиляції дивимося, якщо що, то вентиляція вмикається», — розповів Борак.

Третя перевірка – у фойє поліклініки № 5 на Хіммістечку.

«Планових візитів у нас зараз немає, бо зараз ми у «помаранчевій» зоні, де це заборонено. Всі сімейного лікаря викликають, а хто записується до нас на електронну чергу, то там вказано час, на який вони мають прийти», — говорить в.о. завідувача поліклініки міської лікарні №5 Наталія Тарасова.

В усіх трьох медзакладах апарат показав рівень діоксиду вуглецю в межах норми.

«Можемо сказати, що в цих поліклініках, які ми бачили, на зараз комфортні умови. Але мене ж завжди турбує трошки наперед, тому що я чітко знаю, що коли почнеться опалювальний період, якраз оці проблеми і почнуться», — говорить Олександр Бойко.

За словами еколога Сергія Шевченка, концентрація СО2 в повітрі та приміщеннях відносно стала.

«В атмосфері – це константа, тобто стабільно 0,03 %. Але в приміщенні може бути підвищення, якщо воно мало там вентилюється. Концентрація може бути комфортна 350-400 ППМ (пропромілле — ред.) до тисячі вже починається дискомфорт. Впливає на стан людини, зокрема на психічну діяльність», — говорить Шевченко.

За словами лікарки-інфекціоністки обласного лабораторного центру Галини Христенко, через нерегулярне провітрювання приміщення може накопичуватися коронавірус.

«Ми знаємо, що для коронавірусної інфекції характерні декілька шляхів передачі – це контактно-побутовий і повітряно-крапельний шлях. Якщо повітря у приміщенні провітрюється нерегулярно, то, звичайно, є всі можливості для накопичення вірусу», — розповіла Христенко.

Наступний раз перевірити стан діоксиду вуглецю Олександр Бойко у цих та інших медичних закладах міста планує і взимку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: