Запідозрила, що ошукують, але продовжувала відправляти гроші: Жительку Сумщини надурили на 26 тис. грн

15.09.2020

Цього разу на гачок шахраїв потрапила 40-річна жителька Конотопа.

Жінка розмістила оголошення про продаж меблів на одному із популярних вебсайтів. Того ж дня їй зателефонував чоловік і, назвавшись представником меблевої компанії, запропонував на вигідних умовах придбати у неї товар. Жінка погодилася та продиктувала йому номер своєї банківської картки.

Через деякий час невідомий знову зателефонував продавчині та повідомив, що нібито помилково перерахував їй грошей більше, ніж коштують меблі. «Надлишкові» кошти попросив повернути, перерахувавши їх на номери мобільних телефонів, які він назвав. Жінка чітко виконала всі вказівки свого співрозмовника і кількома платежами поповнила невідомі мобільні номери на 26 тисяч гривень.

Коли конотопчанка усвідомила, що поповнила чужі рахунки власними коштами, звернулася до поліції. Жінка пояснила правоохоронцям, що в якийсь момент вона запідозрила, що її ошукують, але автоматично продовжувала відправляти гроші. Наразі поліцейськими вирішується питання про відкриття за даним фактом кримінального провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживається ряд першочергових заходів, спрямованих на встановлення особи зловмисника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: