Сумські правоохоронці не хочуть розслідувати ДТП, в якій покалічився безпритульний?

15.09.2020

Історію, про яку зараз піде мова, журналісти дізналися від небайдужих громадян, передає odindoma.sumy.ua.

22 серпня на пр. Шевченко в Сумах сталася ДТП, у результаті якої постраждав Олександр Петренко 1956 року народження. Чоловік ішов на роботу, був тверезий і не порушував правил руху. У цій історії є один момент, який можливо і змушує правоохоронців несерйозно поставитися до розслідування. Олександр — безпритульний. Так уже склалася у нього доля. Але він не з тих, хто буде ходити по підвалах і пити горілку. Він потихеньку видирається з чорної смуги в його житті, влаштувався на роботу і т. ін. А проживає за адресою центру реінтеграції для бездомних громадян у Сумах на вул. Робоча селище, 14.

У результаті ДТП він сильно постраждав, поламані руки і ноги, стоять спиці… Довго його в лікарні тримати не могли, відправили назад у Робоче селище.

Сьогодні 15 вересня. За цей час до нього так і не прийшов слідчий поліції. З 22 серпня! Керівництво центру повідомило, що вони багато разів зверталися до поліції з питаннями, чому так, як іде справа з розслідуванням тощо. Адже мова йде про живу людину. Але відповіді немає. За словами співрозмовника з центру, там весь час знаходять якусь відмазку: то слідчого немає, то його змінили.

На жаль, наразі не вдалося дізнатися, хто сидів за кермом. Можливо, прізвище водія все б прояснило.

У ГУНП в Сумській області на запитання журналістів відповіли, що особа водія встановлена ​​і за фактом ДТП 22 серпня відкрито кримінальне провадження за ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило тілесні ушкодження) і що сьогодні проводяться слідчі заходи. Мовляв, терміни ще не минули до прийняття рішення.

Так опитайте, нарешті, людину, ставьтеся з повагою. Адже чоловік навіть не знає, чи визнали його потерпілим. Усе, що сталося, може звести нанівець спроби Олександра повернутися до нормального життя. Адже є ймовірність, що він втратить роботу.

Чим завершиться ця історія і яке рішення приймуть у поліції — дізнаємося згодом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: