«Діставали уламки з рук та голови»: Подробиці надзвичайної ситуації у сумській школі

17.09.2020

У сумській школі 15 вересня на дітей впала віконна фрамуга. Тоді у 4-А класу був урок фізкультури.

У будівлі на Петропавлівській навчається початкова ланка четвертої школи. На першому поверсі закладу — її спортзал. Саме там все і сталося. “На мене впало дуже велике вікно та на мого друга Артема”, — говорить учень Михайло Онісімчук.

Як все було, також розповідає Денис Народицький. “Мої друзі сиділи, і я — неподалік. Вони встали, а я далі сидів. Потім падає скло. Вони всі були у ньому. На мене не потрапило. Воно просто впало, його ніхто не чіпав”, — говорить він.

Про наслідки розповідають батьки. “Тато відвіз відразу до лікаря, до травмпункту, де зробили огляд, рентген. Ушкоджень кісток черепа немає. Зафіксували забої та садна потиличної голови. Промили, діставали уламки із рук та голови”, — говорить мама учня Лілія Онісімчук.

Фото травм іншого школяра, який отримав травми, вчора опублікувала у фейсбук мама дитини Поліна Ріман. Зараз її син вдома. “Різані рани задньої частини шиї, і його друг отримав рани голови. Нам довелося звернутися до лікарні. Як у нашому місті досі можуть існувати такі будівлі? Будівлі, які несуть небезпеку”, — зазначає вона.

Такі травми отримав син Поліни Ріман

Зараз батьки цього класу готують колективне звернення, аби у будівлі в якій навчаються їхні діти, зробили ремонт. “З середини 70-х років – це був садочок “Барвінок”. Тоді я сюди теж ходив малим у садок. Наскільки розумію, то ці вікна стоять ще з тих років”, — говорить батько учня Максим Народицький.

Поспілкуватись з учителем фізкультури, на уроці якого все сталось, Суспільному не вдалося. За нього про події вчорашнього дня розповіла директорка школи. “Під дією вітру завіси не витримали. Під час уроку фрамуга, яка перебувала вгорі, була напіввідкрита на провітрювання. Вчора було прохолодно і вчитель побачив, що діти — у футболках, тому вирішив проводити урок у спортивному залі”, — говорить директорка школи Тетяна Волкова.

За її словами, вчитель отримав догану за невиконання тимчасових правил влаштування навчального закладу на час пандемії коронавірусу. «Вчитель не мав права проводити урок у спортивній залі», — додала вона.

За словами директорки, зараз шкільний спортзал зачинений.

Наразі обидва хлопці почуваються задовільно, сказали їхні батьки. Артем 16 вересня вже був у школі, його однокласник Михайло – піде 17 вересня.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: