У Сумах магазин сплатив 15 тисяч штрафу за небезпечні плойки-гофре і щипці

18.09.2020

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області в листопаді 2019 року проведено планову виїзну перевірку характеристик продукції в магазині по вулиці Петропавлівська в Сумах.

За результатами перевірки було виявлено розповсюдження плойки-гофре ТМ «TICO Professional», модель 100204 та щипців для завивки волосся, арт-1:F21.25 CE, модель EG–ET25, які не відповідають вимогам  низьковольтного електричного обладнання та  електромагнітної сумісності обладнання. У зв’язку з цим начальником Головного управління було прийнято рішення про відбір зразків вказаної продукції для проведення її лабораторних досліджень.

Випробуванням продукції було підтверджено, що вона не відповідає встановленим вимогам зазначених Технічних регламентів, тому були вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи шляхом тимчасової заборони надання продукції на ринку до її приведення у відповідність згідно вимог діючого законодавства і прийнято постанову про накладення на суб’єкта господарювання штрафних санкцій в розмірі 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Оскільки застосовані штрафні санкції та вартість витрат на проведені дослідження у встановлений законом строк не були сплачені фізичною особою-підприємцем, відділом правового забезпечення було підготовлено адміністративний позов до Сумського окружного адміністративного суду про їх стягнення.

Після подачі позову до суду суб’єкт підприємницької діяльності, визнавши правомірність застосування штрафних санкцій, добровільно сплатив застосований штраф та вартість проведених досліджень і відібраних зразків в загальній сумі 15 745 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: