У Сумах відзначили престольне свято храму, що будується біля озера Чеха

19.09.2020

Храм святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, що знаходиться в м.Суми по вул. Інтернаціоналістів, 57/1 відзначив своє престольне свято 17 вересня.

Напередодні відбулось всенічне бдіння з літією, котре очолив настоятель храму, благочинний Сумського міського округу, протоієрей Миколай Смакоуз у співслужінні духовенства.

Вранці, у день свята, був звершений молебень з акафістом храмовому святому, а потім відбулась Божественна літургія. Багато богомольців та паломників причастились Святих Божественних Таїн, а перед святим причастям звернувся до прихожан зі словами проповіді протоієрей Олександр Карпець, благочинний Тростянецького округу, розповівши про життєвий шлях святителя Іосафа.

Після завершення богослужіння відбулася хресна хода навколо храму з читанням Євангелія та окропленням святою водою. Для всіх гостей та прихожан церковна громада підготувала святкову трапезу.

Ім’я святителя Іоасафа тісно пов’язане з історією міста Суми. Адже ще у 1748 році він став єпископом Бєлгородським та Обоянським. А на той час Суми та частина Сумської області входили у склад Бєлгородської єпархії. Тому, ще у XVIII столітті наші предки знаходились під духовною опікою цього відомого у всьому православному світі святого.

В даний час будівництво храму на честь святителя Іоасафа ще триває. Він знаходиться у мальовничому місці на березі озера Чеха. Храм відкритий щодня, а кожного Четверга звершується молебен святителю Іосафу. Також працює Воскресна дитяча школа. Трудами настоятеля храму постійно з’являються ікони та частки мощей святих угодників Божих. На даний час вкрай необхідна допомога по відновленню будівництва храму, то ж всі небайдужі можуть долучитись до богоугодної справи по будівництву храму.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: