Коронавірус у Шостці: 19 жителів — в інфекційному відділенні, 9 – на самоізоляції

21.09.2020

Під спостереженням лікарів на самоізоляції знаходиться 9 хворих на коронавірусну інфекцію. Хворих серед дітей немає, але є контактні. За ними медики ведуть спостереження і вони не допускаються у дитячі колективи, перебуваючи на самоізоляції. Про це розповів Олександр Жук — директор центру первинної медико-санітарної допомоги.

В інфекційному відділенні на сьогодні перебуває 19 хворих, із них 5 — із підтвердженим діагнозом COVID-19. Про стан хворих розповів Олег Штогрин, головний лікар ЦРЛ: «У чотирьох – задовільний, в одного – середньої важкості».

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шосткинського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Сумській області Оксана Іщенко повідомила, що за минулий тиждень було складено два адміністративні протоколи про порушення масочного режиму на заклад краси та на ФОП. Перевірені три продовольчі та непродовольчі магазини, були складені приписи.

Завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» Ірини Хаміцевич повідомила, що Міністерство охорони здоров’я розглядає питання залучення приватних лабораторій до здійснення аналізів, адже державні лабораторії не справляються з таким великим потоком ПРЛ-тестів.

Таким чином на ранок 21 вересня у Шостці з початку пандемії було зафіксовано 83 випадки COVID-19. 58 шосткинців уже одужало, 3 випадки — летальні.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: