Медики Сумщини отримують надбавки до зарплатні за лікування “коронавірусних” хворих

21.09.2020

Національна служба здоров’я оплачує всім закладам у повному обсязі і вчасно кошти за лікування пацієнтів з підозрою або з захворюванням на COVID-19. За здійснення цих доплат медичним працівникам несе відповідальність головний лікар закладу.

Щодо медичних закладів, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19, то, наприклад, в Шосткинськінській центральній районній лікарні Сумської області видатки на оплату праці лікарів закладу у липні склали 203,8 тисяч грн, з них 128 тисяч грн – доплати за лікування пацієнтів з COVID-19.  У лікарні працює 7 лікарів, середня зарплата лікаря в липні склала 29 000 грн.

Видатки на оплату праці працівників 25 Центрів екстреної медичної допомоги в липні склали: на виплату зарплат медикам у розмірі посадового окладу з урахуванням надбавок та доплат – понад 123, 88 млн грн, на виплату надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 – понад 72,88 млн грн. Тобто в середньому розмір надбавки до зарплат медикам екстренки за липень склав 60%.

Тариф за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього, включає доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами, у розмірі до 300% до заробітної плати. Національна служба здоров’я оплачує всім закладам у повному обсязі і вчасно кошти за лікування пацієнтів з підозрою або з захворюванням на COVID-19. А за безпосереднє здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам закладу несе відповідальність головний лікар закладу. Саме керівництво закладу має подбати про те, щоб медичний персонал отримував доплати за роботу в умовах підвищеного ризику. Тому ситуація з доплатами в різних закладах відрізняється.

З 1 вересня будуть підвищені зарплати медикам, що працюють в закладах спеціалізованої та екстреної медичної допомоги.

Відповідне рішення ухвалив уряд.

Уряд передбачив на збільшення зарплат медиків 5,9 млрд грн. Зокрема, передбачається збільшення зарплат: лікарям – на 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50% від мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – на 25% від мінімальної заробітної плати. Заклади отримають виплати на підвищення зарплат медикам вже з вересня.

nszu.gov.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: