Олександр Лисенко: Без жорсткого контролю ми не досягнемо результатів у боротьбі з COVID-19

21.09.2020

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на необхідності посилення контролюючих заходів у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції мобільними групами та правоохоронними органами.

Відповідне доручення від очільника Сум надійшло профільному заступнику міського голови Максиму ГАЛИЦЬКОМУ.

«Без жорсткого контролю ми не досягнемо результатів у боротьбі з COVID-19. Адже, навіть попри призначення штрафів та рейди мобільних груп, люди все одно продовжують порушувати карантин, перебуваючи у міському пасажирському транспорті, на зупинках та інших громадських місцях без засобів індивідуального захисту. Тому контроль, і ще раз контроль!» – підкреслив керманич обласного центру.

Разом із тим, розпорядження опрацювати питання виплати заробітної плати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які безпосередньо зайняті лікуванням хворих на коронавірус, та підготувати відповідні пропозиції Олександр Лисенко адресував директору департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлані ЛИПОВІЙ та в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олені ЧУМАЧЕНКО.

Остання своєю чергою повідомила, що захворюваність на коронавірус у Сумах загострюється – показники як у місті, так і в цілому по області продовжують зростати, а навантаження на лікарняну мережу вже перетнуло межі, тому обговорюється питання розгортання додаткових ліжок. Серед тих, хто у найбільшій зоні ризику, – люди похилого віку та особи з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом, ожирінням та іншими хронічними хворобами.

Так, за інформацією посадовиці, у п’ятницю добовий приріст становив 84 особи (на минулому тижні 72), у суботу – 72, що на 19 чоловік більше в порівнянні з попереднім аналізованим періодом.

Із початку проведення ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію хворобу підтверджено у 1777 осіб (1664 дорослих і 113 дітей, +55 за останню добу, одужав один).

На амбулаторному лікуванні наразі перебувають 1203 осіб.

У КНП «Клінічна лікарня № 5» нині лікується 51 особа, 12 з них перебувають у відділенні інтенсивної терапії, 10 – на кисневій підтримці, двоє – підключені до апаратів ШВЛ.

У КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» перебувають 26 дітей, у трьох із них хворобу підтверджено, у 23 – підозра, одна дитина опинилась у відділенні інтенсивної терапії.

Останнього тижня хворобу виявили у 419 сумчан (попереднього – у 307), що становить 68% усіх хворих по області (з них 30 дітей і 14 медичних працівників. Летальних випадків по місту – п’ять, за весь час – 18.

Одужали за останній тиждень 158 хворих (на минулому тижні 123, у тому числі вісім дітей та вісім медичних працівників), а всього з початку квітня – 556 осіб (31,2% хворих).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: