На Сумщині пенсіонерку обікрали в гостях, поки вона спала

22.09.2020

До дільничного офіцера поліції, який обслуговує Алтинівку Кролевецького району, звернулася 73-річна місцева жителька та повідомила, що стала жертвою крадіжки. Пенсіонерка розповіла, що планувала купити слив на компоти та варення, а тому взявши гаманець з грошима вирушила до односільчанки, яка їх продавала. Проте вдома продавчиню не застала,  зустріла своїх знайомих, чоловіка та жінку, і купивши спиртного та закуски, пішла в гості до них. Застілля зі спиртними напоями тривало довго, гостю розморило, і вона заснула у чужій хаті. А вранці, коли прокинулася, виявила, що в гаманці не вистачає 2000 гривень. Літня жінка з претензіями звернулася до господарів, мовляв, гроші пропали. Але ті лиш знизували плечима та казали: мабуть сама десь згубила.

Кілька днів жінка ходила сама не своя, навіть не думаючи, що поверне втрачене, та зустрівши дільничного офіцера поліції розповіла йому про свої підозри.

Того ж дня, поліцейський завітав до оселі 55-річної жінки і її чоловіка, де так невдало погостювала пенсіонерка. Оглянувши житло, відразу помітив нові, щойно куплені речі – ковдру та бляшанки з фарбою, і, знаючи, що ніхто з господарів не працює, поцікавився, звідки ж взяли на покупки гроші. В результаті недовгої бесіди з господинею та зізналася, що гроші здобула злочинним шляхом, витягнувши їх з гаманця сплячої гості.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмисниці за скоєне може загрожувати штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або навіть позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: