На Сумщині перевірили дитячі табори, хоч вони і не працювали через COVID-19

22.09.2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Управління Держпраці частково позапланово здійснило перевірки стану охорони праці і безпеки у закладах відпочинку та оздоровлення дітей Сумщини.

Проте, цього року у зв’язку із складною епідеміологічною ситуацією у країні та світі з метою уникнення інфікування коронавірусною інфекцією діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на період карантину була заборонена.

У свою чергу мережа дитячих оздоровчих таборів на території Сумської області у 2020 році збережена у повному обсязі. А саме, зареєстровано 25 дитячих таборів відпочинку та оздоровлення, у тому числі 4 наметових містечка. У літній період на Сумщині передбачалося функціонування 37 освітянських закладів оздоровлення та відпочинку.

Також Управління Держпраці у Сумській області у межах своїх повноважень бере участь у засіданнях обласної координаційної ради з оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді при Сумській обласній державній адміністрації, до складу якої входить начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Олексій Яресько, в засіданнях Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Незважаючи на те, що гостра респіраторна хвороба COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2, у цьому році внесла свої корективи в роботу оздоровчих закладів, зазначені суб’єкти господарювання продовжують функціонувати та здійснюють господарську діяльність, на їх території забезпечено електро, газо, водопостачання тощо. Тому неабияк важливо дотримуватися вимог законодавства з охорони праці, з метою уникнення випадків травмування та збереження людського здоров’я.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: