У Шостці перелякана мати віддала псевдолікарю понад 80 тисяч гривень

23.09.2020

Телефонний дзвінок пролунав коли 67-річна жительки Шостки знаходилася вдома. У трубку співрозмовниця, називаючи жінку мамою, благала її про допомогу. Мовляв, вона потрапила у дорожньо-транспортну пригоду. Потім слухавку взяв невідомий чоловік, який назвався лікарем. Він підтвердив попередню інформацію і розповів, що донька жінки потребує термінову операцію в обласному центрі, яка коштує 170 тисяч гривень.

Перелякана пенсіонерка відповіла, що таких грошей у неї не має. Тоді співрозмовник запитав, якими коштами вона володіє зараз. Отримавши відповідь, він попросив жінку написати заяву про добровільний внесок, загорнути гроші у цей папір та віддати «медику», який прийде за ними до неї додому.

Після телефонного дзвінка з вимогою грошей жителька Шостки намагалась додзвонитися на телефон зятя або доньки, пам’ятаючи про застереження щодо шахраїв. Втім її телефон чомусь не працював. Аби не ризикувати здоров’ям рідної людини, жінка вирішила виконати умови «лікаря». Вона особисто передала в руки посильному 15 000 гривень, 1 950 доларів США та 500 євро. Лише після того як кур’єр з грошима пішов, їй вдалося зателефонувати доньці. Після розмови з нею жінка зрозуміла, що стала жертвою шахраїв і звернулася до поліції.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, у рамках якого ведуться пошуки зловмисників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: