За 2 дні мер Тростянця прогуляв більше мільйона гривень

23.09.2020

Тростянецька мерія під керівництвом Юрія Бови витратила рекордну суму грошей на святкування Дня міста – 1 млн 133 тис. 902 грн. Приблизний річний бюджет невеликої сільради у Тростянці «спустили» всього за два дні.

Про такі вражаючі факти розбазарювання коштів платників податків мером Бовою, який в умовах коронавірусної пандемії пішов на ризик, влаштовуючи народні гуляння, написав у Фейсбуці Павло Зленко.

Тож, як ідеться в рішенні виконкому Тростянецької місьради про витрати на День міста (№311), найбільше чиновники Бови заплатили за послуги з проведення святкового заходу – сценічно-технічне, світло-звукове забезпечення та екрани – обійшлися у 427 тис. грн.

За послуги з організації виступу запрошених виконавців та ведучих віддали – 293 тис. грн (схоже, йдеться про гонорари кавер-групи CHICA-BAND, винагороду Сергію Міхалку та оркестру Ляпіс 98).

За організацію одноразового харчування учасників святкового заходу заплатили із бюджету – 49,8 тис. грн.; транспортні послуги – 49,7 тис. грн.; феєрверк – 49 тис. грн., прокат атракціонів – 49 тис. грн.; послуги по організації та проведенню конкурсу краси “Міс Тростянець” (послуги хореографа, ведучого, запрошених виконавців та інше) – 41,2 тис. грн.; послуги по організації та проведенню дитячої розважальної програми, параду візочків та інше – 38 тис. грн.; послуги з художнього оформлення сцени, майданчиків у парку, Круглому дворі – 35 тис. грн.; послуги з організації виставки ретроавтомобілів – 26,5 тис. грн.; на грамоти, рамки, подяки та почесні відзнаки – 20 тис. грн.; на спортивні змагання – 18 тис. грн..; на помпони, стрічки, фотопапір, прапори, повітряні кульки та інше – 13 тис. грн.; кубки і грамоти для переможців спортивних турнірів –  8 тис. грн.; квіти для красунь “Міс Тростянець” – 8 тис. грн.; афіші, буклети, програмки тощо – 8 тис.грн. Найменша стаття витрат – наклеювання білборду – 700 грн.

Цікаво, що в минулому році на майже ідентичне святкування Дня Тростянця чиновники Бови віддали врази менше грошей – всього 569 тис. грн.

«…Чи могли на чомусь зекономити. Звичайно, в минулому році, коли не було коронавірусу, а відтак і людей святкувало в рази більше, витрати з бюджету склали у два рази менші – 569 тис. Подивіться і порівняйте – заходи майже однакові, а витрати – у сотні тисяч більші. Чи не краще було б за ці гроші щось важливіше для людей зробити? Наприклад, добудувати дорогу до дач по вулиці Зарічній. А День міста провести за кошти спонсорів. Чи це не входить в плани, коли за кулісами брехливого піару ховаються далеко не жертовні та “неблагогромадні” схеми?», – прокоментував Павло Зленко.

 

Схоже, мер Тростянецької ОТГ Юрій Бова готовий іти на будь-які ризики, аби безкоштовно пропіаритися. І байдуже йому на коронавірус і здоров’я людей, бо ж вибори на носі.

viche.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: