Глухівчани стривожені коронавірусом у господині магазину, в якому всі скуплялися

23.09.2020

До журналістів звернулися стривожені жителі Глухова.

Господиня трьох місцевих магазинів, що реалізують змішані види товарів (продуктові й промислові), лікувалася від коронавірусу в Кролевецькій лікарні, а глухівчани й гості міста, нічого не підозрюючи, продовжували отоварюватися в торгових точках, які працювали раніше, без будь-яких додаткових заходів. Багато хто навіть маски не надягали, їх у них ніхто й не вимагав, щоб не відлякувати покупців!

Коли все прояснилося, народ запанікував. Ще б пак: на той момент підприємниця була єдиною людиною в Глухові, яка заразилася коронавірусом. Та й коло контактних осіб у приватного підприємства досить широке.

Завідуюча Глухівським відділенням Сумського лабораторного центру Марина Матвієнко розповіла, що такий випадок дійсно був. А не афішували його, бо на момент виявлення у господині трьох магазинів небезпечної інфекції та перебувала у відпустці. З точки зору санстанції, ніяких обмежень у роботі магазинів робити було не потрібно. Коронавірус через продукти не передається. Але де гарантія, що підприємниця дійсно була у відпустці й не заходила на роботу? На цей раз усе обійшлося. Але надалі люди хотіли б, аби власники торгових точок думали не тільки про власний прибуток, а й про покупців — щоб вони не піддавалися ризику підхопити небезпечне захворювання.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: