Роман Грищенко: «Ми оперативно працюємо над тим, щоб якнайбільше об’єктів були включені до програми «Велика реставрація»»

24.09.2020

Про це голова Сумської облдержадміністрації зазначив під час брифінгу, де презентував об’єкти культурно-архітектурної спадщини, які можуть бути внесені від нашого регіону до списку ТОП-100 проєктів реставрації в Україні.

«Сумщину днями відвідали Прем’єр-Міністр України Денис ШМИГАЛЬ та Міністр культури та інформаційної політики Олександр ТКАЧЕНКО. Під час наради в Сумській облдержадміністрації Прем’єр-міністр України розповів, зокрема, про державні плани щодо масштабної реконструкції пам’яток культури та архітектури – повідомив журналістам Роман Грищенко. – За його словами, в наступному році частиною проєкту «Велике будівництво» стане «Велика реставрація» – програма з відновлення понад сотні пам’яток архітектури та культури в усіх регіонах України».

Сумська облдержадміністрація розширила перелік об’єктів, які можуть бути внесені від нашого регіону до списку ТОП-100 проєктів реставрації в Україні. Частину цих об’єктів було презентовано Денису Шмигалю під час наради. Глава Уряду був приємно вражений нашими перлинами – художнім музеєм ім. Никанора Онацького, де зберігаються понад 17 тис. творів мистецтва ХVІ-ХХІ ст., комплексом садиби Харитоненка, настінним панно «Птахи щастя» на другому поверсі театру ім. М.Щепкіна тощо.

«Нам пообіцяли допомогу у відбудові наших туристичних магнітів, тож ми зібрали пакети документів та розробили проєктно-кошторисну документацію по 3 об’єктах: Будинок державного банку (обласний художній музей ім. Н. Онацького), Круглий двір (м. Тростянець), Садиба Кеніга (м. Тростянець). На наступному тижні їдемо в Кабмін з цими документами – зазначив Роман Грищенко. – По решті об’єктів ставиться завдання максимально оперативно розробити проєктно-кошторисну документацію (включити в бюджети втрати для ПКД). 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: