У Сумському районі рятували від пожежі дачі та лісовий масив

25.09.2020

24 вересня о 13:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території дачного кооперативу в селі Хомине Сумського району. На гасіння направили черговий караул 3-ї та відділення 1-ї державних пожежно-рятувальних частин.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що загорілася суха рослинність на площі близько 3 га, вогонь перекинувся на покрівлю занедбаного дачного будинку. Поривами вітру вогонь стрімко поширювався. Через захаращеність чагарниками та іншою рослинністю виникла загроза для розташованих поруч 2 сусідніх дачних будинків та навіть лісового масиву.

Додатково на місце пожежі залучили пожежну команду ДП «Сумський лісгосп». Для дозаправки водою техніку довелося направляти до найближчого пожежного гідранту, що знаходився в 5 км від осередку горіння.

О 16:17 спільними зусиллями вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та відвернути небезпеку від інших будинків і лісових насаджень. О 16:56, використавши близько 10 т води, пожежу приборкали.

Всього на гасіння було залучено 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 3 працівника та 1 одиниця техніки від ДП «Сумський лісгосп».

За попередніми даними, виявив загоряння власник ділянки із сусіднього дачного кооперативу і разом з власницею дачної ділянки вже з даного кооперативу, де сталося загоряння, намагався самотужки ліквідувати пожежу. І лише, коли людям це не вдалося, вони викликали рятувальників.

Припустима причина загоряння — необережне поводження з вогнем.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: