Роман Грищенко: «Робимо Сумщину центром дуальної освіти в Україні»

25.09.2020

Відкриваючи на базі Машинобудівного коледжу СумДУ Центр дуальної освіти, голова Сумської облдержадміністрації зазначив: «Наша молодь буде навчатися на сучасному обладнанні, а потім використовувати свої вміння на європейських виробництвах, але не за кордоном, а в Україні та на Сумщині зокрема».

Голова облдержадміністрації разом із головою підкомітету з питань професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти,Верховної Ради України Ольгою КОВАЛЬ, народними депутатами від Сумщини та освітянами оглянув обладнання, на якому відтепер працюватимуть студенти в центрі дуальної освіти.

«Я дякую всім, хто займався розбудовою цього центру, особливо керівництву групи компаній «Технологія». – Це дуже важливо, що наші студенти відразу закріплюють теоретичне навчання, проводячи виробничу практику на готових сучасних станках, на яких потім працюватимуть після закінчення коледжу. Я дякую й за те, що студенти проходять оплачувану практику. І це дуже важливо, адже вони отримують першу у своєму житті заробітну плату», – зазначив Роман ГРИЩЕНКО.

Як повідомила Ольга Коваль, дуальна освіта в країнах Європи є однією із най розповсюджених форм навчання, особливо фахівців технічних спеціальностей. Наразі в Україні дана форма навчання працює лише у вигляді пілотних проєктів. І центр дуальної освіти на Сумщині є успішним кейсом, який може слугувати прикладом для всіх закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти в Україні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: