«Завдяки об’єднанню сил бізнесу, влади та науки ми маємо один із перших і найсучасніших центрів дуальної освіти в україні», — Роман Грищенко

25.09.2020

Голова облдержадміністрації подякував усім, хто причетний до відкриття найсучаснішого в Україні Навчального центру дуальної освіти.

«В Україні впроваджується дуальна освіта, і я дуже радий, що вона стрімко розвивається саме на Сумщині, – говорив Роман ГРИЩЕНКО. – Обласна влада і надалі буде підтримувати такі проєкти, адже це дозволить нам готувати спеціалістів, які дійсно будуть затребувані на ринках праці Сумщини та всієї України».

Як розповіли керівник Групи компаній «ТЕХНОЛОГІЯ» Володимир ЗАЄЦЬ та директор Машинобудівного коледжу СумДУ Микола АНТИКОВ, їх активна співпраця розпочалася з відкриття спеціальності «Видавництво та поліграфія» у 2008 році. А вже у 2017 році ГК «ТЕХНОЛОГІЯ» вийшла до керівництва коледжу та Сумського державного університету, а також до місцевої влади з ініціативою створити Навчальний центр дуальної освіти саме на базі Машинобудівного коледжу. Ідея була підтримана обласною та міською владою, Комітетом з питань бюджету Верховної Ради України та Міністерством освіти і науки України, які спільно виділили кошти на реалізацію цього освітньо-професійного проєкту.

Таким чином з державного бюджету було виділено 8 млн гривень, а з обласного бюджету, міського бюджету м.Суми та ГК «ТЕХНОЛОГІЯ» – по 2 млн гривень.

За ці кошти було створено новітні лабораторії з високотехнологічним обладнанням – верстатами, програмним забезпеченням тощо, модернізовано навчальні аудиторії під потреби сучасного студента.

У ході відкриття Навчального центру дуальної освіти на базі Машинобудівного технікуму СумДУ голова облдержадміністрації Роман Грищенко проанонсував відкриття ще одного подібного центру в місті Ромни і наголосив, що представники місцевих органів влади мають також долучатися до реалізації таких проєктів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: