Сергій Бутенко закликає жителів Сумщини разом протидіяти розповсюдженню COVID-19

25.09.2020

Начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації цього разу взяв участь у брифінгу на території Сумського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф, бригади якого щодня транспортують жителів області з підозрою на коронавірусну інфекції до лікарень.

«Ми робимо все можливе, щоб зупинити розповсюдження COVID-19 в області. Голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО тримає на жорсткому контролі ситуацію з поширенням хвороби і робить все для того, аби заклади, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом, були забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими розчинами та апаратами штучної вентиляції легень, – розповів Сергій БУТЕНКО. – Сьогодні в область надійшло ще 6 ШВЛ, які будуть найближчим часом доставлені в лікарні».

За його словами, наразі в області 557 ліжок закладів першої хвилі можуть бути задіяні для того, щоб надавати допомогу пацієнтам. Усі вони повністю забезпечені засобами індивідуального захисту, мають місячний резерв цих засобів. Поступово забезпечуються і заклади другої хвилі, тому що ситуація не передбачувана, а лікарі мають бути готові до того, щоб максимально швидко і оперативно розширити мережу лікарень другої хвилі.

У закладах першої хвилі працює 91 апарат ШВЛ. Наразі 6 із них задіяні для пацієнтів, також частина хворих знаходяться на підтримці киснем кисневими концентраторами.

Також у першій хвилі у нас 54 ліжка передбачені для реанімаційних хворих, із них заняті наразі 24 ліжка, це важкі випадки. У другій хвилі передбачено 284 ліжка, із них 15 реанімаційних, і є 26 ШВЛ.

«Звертаючись сьогодні до жителів області, хочу вкотре наголосити, що взаємоповага до інших є передумовою збереження життя і здоров’я рідних, близьких. Тому що, на жаль, інших нових засобів захисту, окрім дезінфекції, маскового режиму, соціальної дистанції, немає», – наголосив Сергій Бутенко.  – Повірте, що сьогодні лікарі та працівники галузі працюють на межі своїх сил. Ризикуючи своїм життям і здоров’ям, вони надають медичну допомогу тим, хто її потребує, в непростих епідемічних умовах. Особливо важко медикам обласного центру, адже 58% від усіх хворих – жителі м. Суми.  286 медичних працівників хворіють або вже перехворіли, надаючи медичну допомогу пацієнтам з COVID-19. Я прошу вас, шановні жителі Сумщини, не ускладнюйте їм роботу. Бережіть себе та своїх рідних».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: