На вибори до Сумської міськради подалися 14 політичних партій, до обласної — 12

25.09.2020

Заяви до виборчої комісії Сумської міської ради подали 14 політичних партій, до обласної — 12. З них 13 і 9 відповідно вже зареєстровані, документи інших політсил в комісіях ще розглядають. 24 вересня був останній день подання документів до територіальних виборчих комісій. Вони працювали до опівночі, передає suspilne.media.

Міська виборча комісія

Останнім до міської виборчої комісії близько 22-ї години приніс документи Олександр Кукса. Хоче балотуватися у мери Сум від «Правого сектору». До нього на цю посаду документи принесли ще 9 потенційних кандидатів.

Отже, у мери Сум балотуються (подаємо за алфавітом): Вадим Акпєров, Володимир Биков, Тамара Іщенко, Олександр Кукса, Ірина Купрейчик, Олександр Лисенко, Володимир Лободін, Олена Мельник, Тетяна Рябуха, Олександр Хоруженко.

Серед партій зареєстрували у депутати міської ради списки (подаємо за алфавітом): «Батьківщини», «Європейської Солідарності», «За майбутнє», «Нашого краю», «Опозиційної платформи — За життя», «Правого сектору», «Пропозиції», «Свободи», «Соціалістів», «Сили людей», «Сили і честь», «Слуги народу» та «УДАРу». Документи Аграрної партії в міській ТВК розглядатимуть в понеділок.

Обласна виборча комісія

В обласній виборчій комісії приймали документи у депутати обласної ради. Зареєстрували кандидатів від дев’яти політичних сил, документи ще трьох запланували розглянути, розповів заступник голови комісії Роман Петренко.

У список зареєстрованих до обласної ради потрапили: «Батьківщина», «Європейська Солідарність», «За майбутнє», «Наш край», «Опозиційна платформа — За життя», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Сила людей», «Сила і честь» та «Слуга народу». Наразі уточнюють документи «Свободи», «Пропозиції» та «Аграрної партії».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: