Збори терборони на Сумщині успішно завершені

28.09.2020

«Об’єднані зусилля 2020» – це відповідь України російській агресії та гібридним планам. «Об’єднані зусилля – 2020» за своїм форматом були унікальними.

У навчаннях брали участь 12 тисяч військовослужбовців. 8 тисяч із них протягом практичної фази навчань перебували на полігонах та у навчальних центрах. Залучено також півсотні одиниць артилерійських систем, до 80 танків та 450 бойових броньованих машин. Загальна кількість бойових кораблів та суден забезпечення, які протягом навчань виконували комплекс практичних завдань в акваторії Чорного та Азовського морів, загалом складала до 20 одиниць.

До навчань залучалися зразки техніки, нещодавно прийняті на озброєння Збройних Сил України. Новітні комплекси «Нептун», «Вільха», безпілотні літальні комплекси «Байрактар».  Навчання такого формату проводилися вперше. Їхньою метою було – практичне виконання завдань у багатонаціональному середовищі за стандартами та процедурами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності підрозділів Збройних Сил та держав–партнерів.

У рамках навчань була розгорнута система управління Територіальної оборони України та задіяно понад 7000 резервістів. Одним із завдань підрозділів територіальної оборони України була протидія та боротьба з ворожими диверсійно-розвідувальними групами, яку намагалися вести в Україні країна-агресор Російська Федерація. Саме протидія  такій ворожій та агресивній діяльності північного сусіда; виявлення, блокування та знешкодження ДРГ відпрацьовувались бійцями підрозділів ТрО під час проведення стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля 2020».

На Сумщині теж були проведені навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними оперативного резерву 2 черги  бригади територіальної оборони. По завершенню зборів відбулося нагородження кращих грамотами від керівництва МО України, від державних  органів управління та місцевих органів самоврядування, Сумського обласного військового комісаріату.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: