На Сумщині відбудеться фестиваль родин та молоді з господарств сімейного типу «Покрова»

29.09.2020

Взяти участь у зазначеному заході запрошуються власники індивідуальних селянських та фермерських господарств, представники малого бізнесу, а також представники об’єднаних територіальних громад, які бажають реалізувати спільні кооперативні проекти в громадах з метою підвищення конкурентоздатності території. З детальною програмою заходу можна ознайомитись за посиланням: https://is.gd/B1pgSW.

За інформацією обласного Департаменту агропромислового розвитку, Фестиваль родин та молоді з господарств сімейного  типу «Покрова» відбудеться 14 жовтня на території Шосткинської міської станції юних натуралістів. Початок заходу о 10.00. Участь – безоплатна.

Організатори заходу ставили собі за мету посилити партнерську платформу для забезпечення самодостатності громад через кооперування у бізнес-проектах, сформувати коопераційні зв’язки виробників сільськогосподарської продукції та керівництва ОТГ, обмін досвідом у сфері консалтингу між представниками бізнесу та влади, донорами, надавачами грантів, кредиторами, інвесторами.

Конкретні цілі заходу: розкрити основні правила у практичному отриманні державної підтримки та державних компенсацій; провести презентацію бізнес-планів з вирощування лікарських рослин з чистим прибутком від 50 тис грн/га до 200 тис грн/га на рік; обговорити практичні механізми впровадження кооперації із застосуванням сучасних технологій переробки сільгосппродукції на об’єктах комунальної власності для власників індивідуальних селянських та фермерських господарств; розглянути актуальні питання ринку землі, зокрема, у чому полягає переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки в разі її продажу.

Учасники заходу зможуть також відвідати Смачний ярмарок, послухати виступи спікерів, які є спеціалістами в галузі земельного права, консалтингу.

Довідково. Організатори фестивалю: обласне управління молоді та спорту, обласний Департамент агропромислового розвитку, Шосткинська міська рада, СумДУ, Сумський НАУ, громадська спілка «Органічна Україна. Північ», громадська організація «Платформа розвитку громад», Дорадча служба «Агронаука».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: