У Сумах знову судитимуть чоловіка, який підірвав гранату у “Луні”

29.09.2020

Справу за фактом вчинення вибуху в нічному клубі «Луна» призначено до розгляду у Зарычному районному суді м.Суми на 10 год. 30 хв. 07 жовтня 2020 року.

Нагадуємо, що події сталися 10 червня 2018 року близько 06 год. ранку в нічному клубі «Луна» у м. Суми. Цього дня молодий чоловік, на голові якого була балаклава, увійшов у хол клубу, зірвав чеку та кинув у людей гранату. Після цього він намагався втекти, однак був затриманий працівниками поліції. Внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали 8 осіб.

Громадянина В. обвинувачують у вчиненні декількох кримінальних правопорушень:

закінчений замах на умисне вбивство двох або більше осіб, закінчений замах на умисне вбивство вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та закінчений замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів (ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115 КК України);

хуліганство із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України);

опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342 КК України);

незаконне поводження з бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України);

умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я (ч. 2 ст. 125 КК України)

Кримінальне провадження розглядається колегіально: головуючий суддя – Клименко А.Я., судді – Шелєхова Г.В., Сидоренко А.П.

Кримінальне провадження надійшло до суду 10 квітня 2020 року після скасування вироку Зарічного районного суду м. Суми стосовно громадянина В. Сумським апеляційним судом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: