“Подали 16 заяв до поліції”. На Сумщині зафіксували порушення передвиборчої політреклами

29.09.2020

Дочасну політичну рекламу та відсутність вихідних даних на білбордах зафіксували представники громадянської мережі ОПОРА на Сумщині. До поліції написали 16 заяв.

Найбільше порушень виявили у Сумах — 7 і Ромнах — 5. По два випадки — у Охтирці та Шостці. Про це розповіла координаторка громадянської мережі ОПОРА у Сумській області Ольга Коренєва.

“По-перше, порушені терміни ведення агітації і, по-друге, відсутність вихідних даних. Окрім цього, написали заяви щодо наметів з агітаторами, які роздавали газети. Це — у Ромнах такі випадки зафіксовані. Також в період між реєстрацією і висуванням — там два намети виявили”, — повідомила вона у коментарі «Суспільному».

У поліції розповіли: факти перевіряють. За словами спеціаліста відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимира Кузьменка, протягом вересня до поліції надійшло 43 звернення від громадян, установ, політичних партій, громадських організацій про правопорушення.

“Ці повідомлення зареєстрували. По двох із них відкрили кримінальні провадження. Щодо решти повідомлень відбувається перевірка. На неї дається до 30 днів”, — сказав він.

Згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення, за ведення передвиборчої агітації достроково спіймані на цьому можуть сплатити максимум 3 тис. 400 грн – для громадян, для посадовців – 5 тис. 100 грн. За вивішування передвиборчої агітації, яка не містить відомостей про установу, що здійснила друк, про наклад та людей, відповідальних за випуск, — це будуть штрафи від 85-ти до 510 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: