На Сумщини гасили пожежу на АГЗС

30.09.2020

29 вересня в м. Буринь відбулися тактико-спеціальні навчання на базі авто газозаправної станції. За тактичним задумом, під час зливу пального з бензовозу в резервуар стався розлив бензину та внаслідок статичного розряду відбулося його загорання. Дана інформація від працівників АГЗС надійшла на телефонну лінію «101». На гасіння направили черговий караул 23-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що площа горіння складає близько 45 кв. м. Виникла загроза вибуху та перекидання полум’я на сусідні резервуари. Рятувальники створили 2 оперативні дільниці, які зосередили свої дії на ліквідації осередку пожежі та захисті і охолодженні інших резервуарів з пальним.

Приборкання загорання потребувало значної кількості води, тому одну автоцистерну встановили на пожежну водойму та проклали магістральну лінію. Через високу температуру в епіцентрі горіння вогнеборці працювали у спеціальних тепловідбивних костюмах. За допомогою ствола ГПС-600 була проведена пінна атака, що дало змогу локалізувати пожежу та запобігти її подальшому поширенню.

Оперативними діями рятувальники відвернули небезпеку вибухів та запобігли переростанню загорання у масштабне і ліквідували умовну пожежу.

На навчання залучалися персонал АГЗС, працівники підрозділу Національної поліції та 11 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Виникнення загорянь на даних об’єктах може створювати велику небезпеку, тому вкрай важливе значення відіграє як тренування рятувальників з гасіння відповідних пожеж, так і відпрацювання спільних дій служб на випадок виникнення таких ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: