У Ромнах стартували тренувальні збори кінологів-надзвичайників

01.10.2020

Сьогодні у Кінологічному центрі ДСНС України (м. Ромни Сумської обл.) розпочалися навчально — тренувальні збори кінологічних розрахунків Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Протягом тижня з 1 по 5 жовтня кінологи-надзвичайники разом зі своїми чотирилапими підопічними (пошуково — рятувальними та мінно — розшуковими) будуть проходити теоретичний та практичний курс навчання, який по суті стане підготовкою до щорічної атестації (сертифікації).

Власне атестація — допуск до виконання завдань за призначенням — відбудеться 6-8 жовтня, і буде в себе включати основні етапи підготовки службових собак, зокрема пошук постраждалих під техногенним завалом, пошук людини у природному середовищі, пошук людини по сліду, пошук вибухонебезпечних предметів на навчальних стендах та автотранспорті, а також головна дисципліна для кінологів всіх відомств – слухняність та спритність.

Суддівську бригаду для проведення атестації сформовано з найбільш кваліфікованих та досвідчених фахівців Служби.

Всього для участі у заходах залучається 40 чоловік особового складу ДСНС України з Вінницької, Запорізької, Івано — Франківської, Кіровоградської, Луганської, Хмельницької, Чернігівської областей, а також з 2-го та 3-го Спеціальних центрів швидкого реагування, Навчального центру ОРС ЦЗ та Міжрегіонального центру швидкого реагування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: