Сумщина виконала на 100% «весняний» призов до війська, що був відкладений через карантин

01.10.2020

Планове завдання для Сумської області складало 637 призовників.

«Завдяки злагодженій дії призовних комісій, правоохоронних органів та влади на місцях, Сумщина вкотре продемонструвала високі показники з призову громадян на військову строкову службу», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Сергій БАННІКОВ та вручив кращим районним та міським головам призовних комісій та військовим комісарам Почесні грамоти голови Сумської обласної державної адміністрації за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок в організацію весняного призову громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань.

Перевищили плановий показник 100% Конотопський, Лебединський, Сумський та Великописарівський райони, а також міста Охтирка та Шостка.

Зазначимо, що призов на строкову військову службу проводився в умовах пов’язаних із заходами, які здійснюються у державі з метою недопущення розповсюдження хвороби СOVID-19. Тому, під час призову особлива увага приділялася дотриманню заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Нагадаємо, що особливістю весняного призову стало відправлення до військових частин призовників у віці 18-19 років лише за їхнім власним бажанням (за відповідними заявами) та можливості надання відстрочок від призову на строкову військову службу випускникам закладів освіти цього року, які бажають навчатися для отримання наступного вищого рівня освіти.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: