Із зростанням кількості порушень карантинних вимог на Сумщині зростає і кількість хворих на COVID-19

05.10.2020

Про це зазначив під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій МОІСЕЄНКО.

За його словами, з 28 вересня по 4 жовтня працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області перевірено діяльність 529 суб’єктів господарювання. Недотримання протиепідемічного режиму встановлено на 165 з них, що становить 31,2% (за попередній тиждень – 26,5%).

Складено 52 протоколи на посадових осіб щодо адмінправопорушення, надано 136 приписів з вимогами про усунення порушень.

Найбільше порушень протиепідемічних вимог – у транспорті, перукарнях та салонах краси, закладах продовольчої та непродовольчої торгівлі, а також у закладах громадського харчування. На 25% зросла кількість порушень, виявлених на продовольчих ринках.

За останній тиждень Сумська область за показниками щоденної захворюваності вийшла в «лідери». Показник виявлених випадків на 100 тис. населення в області 4 жовтня перевищив 2,5 раза.

На жаль, як показує статистика захворювання, більшість керівників органів місцевого самоврядування не вважають питання профілактики поширення коронавірусної інфекції серед пріоритетів своєї роботи.

У районних центрах області продовжують святкувати Дні міста, проводять хресні ходи, інші масові заходи. Так, на минулому тижні у м. Путивль масштабно відсвяткували День міста, що заборонено постановою Кабміну №641.У разі спалаху коронавірусної інфекції на зазначеній території, фактом порушення виконання вимог діючої постанови будуть займатися правоохоронні органи.

Недотримання карантинних обмежень на території м. Суми вже призвели до катастрофічного погіршення епідситуації в обласному центрі, тому всіх керівників органів місцевого самоврядування області закликали виконувати вимоги вищезазначеної постанови.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: